M&M

ARCHITECTEN

Verbouwing Stortenbekerstraat 237 - Den Haag


Als een van de laatste en grootste kluswoningen van het kluscomplex aan de Stortenbekerstraat in Den Haag stond M&M Architecten voor een hele uitdaging om hier een ontwerp voor te maken. Door slim om te gaan met de bestaande indeling is er zowel een riante woonruimte gecreëerd als een logeerkamer met eigen badkamer. Boven de eetkeuken is een tussenverdieping toegevoegd met daarop de woonkamer die uitzicht geeft over rest van de wijk. Aan de gevel is hierdoor de vrije hoogte zoveel mogelijk behouden. 

Het meest bijzondere aan dit ontwerp is de relaxruimte in het voormalige trappenhuis. Hier is in de dubbel hoge ruimte een net aangebracht waardoor de hoogte behouden blijft maar je op net kan gaan liggen met een goed boek en zo ook uitzicht hebt over de rest van Den Haag.  Onder het net is dan nog alle ruimte over om te mediteren of je yoga-matje uit te rollen.  

Via het nieuwe lichte trappenhuis komt men op de voormalige zolderverdieping. Onder de kap is er ruimte voor wasruimte en een paar ruime slaapkamers. Waarvan de master slaapkamer is voorzien van zijn eigen en suite badkamer. De bestaande houten constructie is in het ontwerp extra aangezet door de spanten op te schuren en donker te beitsen, waardoor ze mooi afsteken tegen het witte plafond.  


Uitvoering: Bouwtek

Status: Opgeleverd 2019

E-mail