M&M

ARCHITECTEN

 Projecten

Vrije kavels aan de Veenweg, Den Haag
Wij zijn door de gemeente Den Haag gevraagd om ontwerpen te maken voor de vrije kavels aan de Veenweg. De 3D modellen van deze ontwerpen kunnen dan gebruikt worden om de potentiële kopers te inspireren. De gemeente plaatst de modellen binnenkort op hun site maar tot die tijd kun je hieronder alvast de beelden van onze ontwerpen zien. Kluscomplex in de Stortenbekerstraat, Den Haag

Het kluscomplex in de Haagse Stortenbekerstraat, betreft de voormalige H. Mariaschool uit 1920, ontworpen door architect Nicolaas Molenaar. De Gemeente Den Haag heeft deze prachtige gewezen meisjesschool opgedeeld in 20 separate appartementen. Wij hebben de kans gekregen om voor 9 van deze appartementen een ontwerp tot woning te mogen maken. Hieronder worden ze allemaal kort toegelicht.


                                                                      Stortenbekerstraat appartement 01, Den Haag

Status: in uitvoering

Op de begane grond was de voormalige gymzaal gelegen. De Gemeente Den Haag heeft deze in twee appartementen opgesplitst. De halve gymzaal aan de achterzijde van het gebouw is uitgegeven inclusief de kleedkamers en voorzien van een riante tuin. Dit zal getransformeerd worden tot een ruimtelijke woning met atelier. De gymzaal zal een nieuwe bestemming krijgen als leefruimte. De voormalige kleedkamers zullen plaats maken voor een keuken en slaapkamer. Tenslotte zal de toegevoegde L-vormige entresol ruimte bieden voor het atelier en een extra slaapkamer.


Stortenbekerstraat appartement 02, Den Haag

Status: uitgevoerd begin 2016

Tevens hebben wij de kans mogen krijgen de andere helft van de gymzaal op de begane grond, te transformeren tot een ruimtelijke woning. Deze woning is gelegen aan de straat en heeft daardoor geen buitenruimte. Wel is de complete voorgevel open gebroken om plaats te maken voor een prachtige nieuwe raampartij. Aan deze gevel is de ruime leefruimte situeerd. Door toevoeging van een rechthoekige entresol bestaat deze kluswoning nu tevens uit twee slaapkamers en een studeerkamer.


Stortenbekerstraat appartement 03, Den Haag

Status: uitgevoerd 2015

Op de begane grond waren ook klaslokalen gesitueerd. Deze lokalen welke allemaal georienteerd zijn op het collectieve voormalig schoolplein, zijn door de Gemeente Den Haag voorzien van een eigen tuin. Door toevoeging van een L-vormige entresol bestaat deze kluswoning nu uit een ruime leefruimte, een slaap- en studeerkamer.


 Stortenbekerstraat appartement 04, Den Haag

Status: in uitvoering

Ook op de begane grond gelegen, voorzien van een tuin, is de voormalige kantine inclusief eigen trappenhuis. Door toevoeging van een aantal entresols bestaat deze kluswoning nu uit een aaneenschakeling van leefruimten, met daarboven twee slaapkamers en een aangrenzende studio.


Stortenbekerstraat appartement 09, Den Haag

Status: in uitvoering

Op de eerste verdieping hebben wij de uitdaging gekregen twee van de kleinste klaslokalen te transformeren. Dit appartement is de gespiegelde variant van ST13. Echter door toevoeging van een grotere entresol, is het hier gelukt meerder slaapkamers te realiseren waardoor deze kluswoning zal bestaan uit een leefruimte met twee slaapkamers.


Stortenbekerstraat appartement 13, Den Haag

Status: uitgevoerd 2015

Van klaslokaal naar studentenwoning. In het kleinste klushuis van het kluscomplex aan de Stortenbekerstraat is M&M Architecten gevraagd om een woonruimte te ontwerpen voor een studente met een aanzienlijke boekenverzameling en een passie voor lezen. Ons antwoord op deze vraag is een compacte woning met een ingebouwde boekenkast met trap als centraal element in de ruimte. 


Stortenbekerstraat appartement 16, Den Haag

Status: in uitvoering

Wij zelf hebben het geluk te mogen beschikken over een klaslokaal op de tweede verdieping en gedeeltelijke zolderverdieping, in dit geweldige pand. Wij zijn van plan dit om te toveren tot een ruime starterswoning. Door de toevoeging van een extra vloerveld verdelen wij de ruimtes over 4 verschillende niveaus. Door geen extra wanden te plaatsen kan de gehele woning toch als één ruimtelijk geheel worden beschouwd.


Stortenbekerstraat appartement 18, Den Haag

Status: niet uitgevoerd

Gelegen in het midden van de tweede verdieping en tevens inclusief gedeeltelijke zolderverdieping staat appartement 18 er helaas nog altijd leegjes bij. Voor dit appartement hebben wij in 2015 een aantal opties mogen ontwerpen.  De opdrachtgever heeft er echter voor gekozen om toch maar appartement 4 op de begane grond te gaan bewonen, daardoor zijn geen van de opties tot op heden gerealiseerd.


Stortenbekerstraat appartement 20, Den Haag

Status: in uitvoering

Tot slot hebben wij voor het spiegelbeeld van ons eigen appartement ook een ontwerp mogen maken. Dit zeer bijzondere appartement zal straks niet alleen voorzien zijn van balkon, maar tevens van inpandige buitenruimte. Daarnaast worden er nu 4 slaapkamers in gerealiseerd.
Uw eigen woning verbouwen
Bent u al in het bezit van een eigen woning, maar wilt u toch nog e.e.a. aanpassen naar eigen wens? Bij de hieronder weergegeven projecten hebben wij meegedacht om dit mogelijk te maken.


Verbouwing Bauhaus bungalow, Knegsel
Status: voorlopig ontwerp fase

Voor een zeer riante bungalow in de bossen van Knegsel hebben wij de opdracht gekregen mee te denken bij een grootste verbouwing in Bauhaus-stijl. De indeling van de woning zal rigoureus komen te veranderen. Hierdoor zal ook de gevel onder handen genomen worden. De woning zal daarnaast nog worden uitgebreid met een kelder. Om de woning, reeds voorzien van zonnepanelen, nog meer te verduurzamen zal deze tevens worden voorzien van een warmtepomp.


Dakkapel en dakterras, Baarle-Nassau

Status: vergunning verleend

Voor een hoekwoning in Baarle-Nassau hebben een ontwerp voor een dakkapel en dakterras gemaakt. Op basis daarvan hebben we de vergunningstekeningen gemaakt en ingediend. Inmiddels is de vergunning verleend.


Opbouw modulaire woning, Dordrecht

Status: uitgevoerd 2015

In een Dordtse wijk met modulaire woningen hebben wij de monotonie doorbroken door in een ontwerp te voorzien van een opbouw van een van deze woningen. De nieuwe opbouw voorziet in een extra slaapkamer en heeft tevens ruimte gecreëerd voor een nieuwe badkamer. Dit project is volledig uitgevoerd door de opdrachtgever zelf.  

                                                      

Uitbouw en verbouwing, Kats

Status: uitgevoerd 2015

De uitbouw en verbouwing in Kats was een van onze eerste opdrachten. Dit was een project dat meerder fases heeft gekend. Zo is in eerste instantie de keuken uitgebouwd richting de tuin. Vervolgens is mede hierdoor de bovengelegen slaapkamer voorzien van een dakterras. Tussen de nieuwe uitbouw voor de keuken en de bestaande garage is een nieuwe verbinding gecreëerd met de toevoeging van een douche en wc. In een later stadium is de aanliggende garage verbouwd tot bed-and-breakfast.


Gevelrenovatie, Den Haag

Status: uitgevoerd 2014

Voor deze karakteristieke voormalige directeurswoning, van de gasfabriek in Den Haag, hebben we tekeningen gemaakt voor de aanvraag van vergunningen met betrekking tot het vervangen van de kozijnen.

De originele houten kozijnen met enkel glas zijn vervangen door nieuwe houten kozijnen. Deze hebben eenzelfde uitstraling gekregen als de originelen en zijn tevens uitgevoerd in dubbelglas.        
 


Interieurontwerpen horeca
Voor een tweetal horecaondernemingen in Den Haag hebben wij voorzien in een interieurontwerp.


                                                                     Italiaanse trattoria Sapore, Haags Stadhuis

Status: uitgevoerd begin 2016

In de plint van het Haagse "IJspaleis" is Sapore; een sfeervolle Italiaanse trattoria, gelegen. Met reeds een filiaal in de Molenstraat, moet deze vestiging het rolmodel worden voor alle volgende zaken. Het uiteindelijke interieur is voortgekomen uit een nauwe samenwerking tussen opdrachtgever, uitvoerder en architect. Door de beperkte ruimte hebben met name de indeling en het ontwerp van de zitjes extra aandacht gekregen. Wie de trattoria bezoekt zal de enorme wandfoto zeker niet ontgaan; een extra toevoeging van M&M Architecten.


Espressobar Dishy, Noordeinde

Status: uitgevoerd 2015

Voor espressobar Dishy op het Noordeinde hebben wij een nieuw interieurontwerp gemaakt. De nieuwe inrichting is inmiddels een feit, echter zal de officiële opening nog volgen. Naast een nieuw interieur hebben we ook voorzien in de vergunningstekeningen voor het nieuwe terras. Wanneer ook het nieuwe terras daar is, zien we u graag tijdens de feestelijke opening voor een lekker bakje koffie.Transformatie kantoorpand, Dordrecht

In samenwerking met EGM Architecten, Cirkellab en Urbannerdam hebben we een voorstel gedaan voor de transformatie van een kantoorpand in Dordrecht naar een appartementencomplex. Tot op heden bestond onze bijdrage met name in het leveren van het 3D model, dat gebruikt is om de ideeën in beeld te vatten. Momenteel vergelijkt de Gemeente Dordrecht onze inzending met die van een aantal andere partijen. Wanneer de Gemeente voor ons voorstel uitkiest voor nadere uitwerking, hopen wij er hier meer van te kunnen laten zien.           

E-mail