M&M

ARCHITECTEN

Veenweg vrije kavel 01

Op Kavel 01 van de kavels aan de Veenweg in Leidschenveen hebben we een ontwerp gemaakt voor een woning die speelt met landschap. Het dak van de vrijstaande woning is namelijk letterlijk verbonden met de omliggende kavel en daardoor ook deels beloopbaar. Daarnaast hebben we ook gekozen voor een groene dakbedekking in de vorm van een grasdak.

Je komt de woning binnen door de glazen voordeur en bevindt je meteen in de centrale verkeersruimte die toegang geeft tot alle leefruimtes en tevens tot de achtertuin via dubbele deuren. Het dak van de gang is deels van glas om te zorgen voor een lichte hoge ruimte. Om hitte in de zomer te voorkomen zijn er houten lamellen die naast hun rol als zonwering tevens onderdeel uitmaken van de gevel.  

Aan je rechterhand bevinden zich de eetkeuken, badkamer en hoofdslaapkamer en aan je de linkerhand een kantoor, toilet en twee kleinere slaapkamers. Als we de trap naar boven nemen komen we uit bij de woonkamer die niet alleen verbonden is met de keuken via een vide maar tevens toegang geeft tot een dakterras dat uitkijkt over het weidse veenlandschap.  


E-mail